Uppdatering fördjupningsprojekt Digidaily

Nu är det full fart i fördjupningsprojekt Digidaily, eller Digidaily 2 som vi själva säger.

Vi har inledningsvis valt ut två  titlar för digitalisering, Dagens Industri och Expressen. Dessa är nu levererade till MKC där de prepareras och snart ska börja skannas. Valet av tidningar grundar sig i att båda är moderna, DI blev dagstidning 1983 (tidigare var den tidskrift) och Expressen startade 1944. DI är tryckt på färgat papper vilket är intressant ur OCR hänseende. Båda tidningarna är ”behändigt” stora till både format och  volym och efterfrågas ofta av våra användare.

Projektet har också börja testa ny bildfångstutrustning, en digitalkameralösning, och i höst ska andra skanners testas och utvärderas. Vad gäller förbättring av OCR-resultat jobbar vi med flera olika idéer.

Parallellt med Digidaily 2 har KB börjat bygga ett visningsgränssnitt som ska vara klart under hösten 2014.

 

Mer info följer.
Hälsar
Heidi

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.