Digidaily lever vidare

Den sista mars i år är projekt Digidaily slut och det har länge varit ovisst vad som händer framöver. KB har tyvärr inte har fått några medel för fortsatt  tidningsdigitalisering i stor skala och ett tag trodde vi att allt det vi har byggt upp i projektet skulle hamna i malpåse. Men så blir det tack och lov inte.

Vi fortsätter i ytterligare ett år som fördjupningsprojekt Digidaily!
Och återigen är det Tillväxtverket, Länsstyrelsen i Västernorrland, KB och Riksarkivet som skjuter in pengar.

I fördjupningsprojekt Digidaily ska vi arbeta med modernt material. Det skiljer sig produktionsmässigt från det äldre materialet; det är bland annat tunnare papper, mer färgtryck, kanske färgat tidningspapper etc. Vi ska också förfina och snabba på OCR-tolkningen. En del ny utrustning i form av digitalkameror och skanners ska också testas för att se om vi kan få ett ännu mer fördelaktigt slutpris men med bibehållen eller bättre bildkvalité.

Ännu är inga tidningstitlar klara och diskussioner pågår. Jag återkommer med mer information.

5597902400_2faf491209_b

Vi hörs!

Heidi

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Digidaily lever vidare

 1. Thomas Strindberg skriver:

  Kul att ni fortsätter. Men vad händer med allt ni redan scannat? Kommer det att bli tillgängligt på något sätt? Och när?

  • Heidi Rosen skriver:

   Hej!
   KB:s ledning har nyligen beslutat att KB ska bygga ett eget gränssnitt för bland annat tidningarna. Hösten 2014 ska gränssnittet vara klart. Och förhoppningsvis har vi då 6 miljoner digitaliserade sidor att visa!

   Hälsar
   Heidi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.