Det osnygga slakteriet – Östgötaposten 1902-09-19

Vi på Kungliga biblioteket är nu med Digidaily inne på vårt tredje digitaliseringsprojekt när det gäller dagstidningar. De två tidigare har gällt dels de äldsta svenska dagstidningarna mellan 1645 och 1721, dels en rätt blandad skara dagstidningar från olika århundraden. Det äldsta materialet är tyvärr otillgängligt, men det senare projektets resultat finns att titta på och söka i på magasin.kb.se.

Vi kommer att här i bloggen presentera lite exempel på digitaliserat tidningsmaterial som är tillgängligt redan idag, medan vi arbetar på att kunna visa upp Digidailys resultat. Den som vill kan också följa KB på Twitter, där vi nästa varje dag publicerar små tidningsnotiser från förr. Det går också att söka efter de senaste notiserna på Twitter med en så kallad hashtagg: #KBdigtid

Dagens tidning för 110 år sen

Dagens lilla notis med citat från en myndighetsinspektion känns nästan modern genom den granskande tonen den har. Slakteriägaren har tydligen bedrivit lobbyverksamhet för att framstå i bättre dager, men den ursprungliga inspektionen har fått förnyat stöd och artikeln slutar i en förhoppning om bättring.

Läs hela tidningsnumret här: http://bit.ly/ostgotaposten19020919

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.