Digidaily på släktforskardagarna

Riksarkivet och KB var i år med på Släktforskardagarna i Gävle den 24-26 augusti. Tack alla för ett engagerat bemötande!
Inlägget nedan är skrivet av Annelie på MKC/Riksarkivet, vår samarbetspartner i projekt Digidaily.

Tack alla ni som kom och lyssnade på vårt föredrag på Släktforskardagarna och som besökte Riksarkivets monter och var intresserade av Digidailyprojektet.
Vi som arbetar med Digidaily hade aldrig tidigare varit med under dagarna och vi blev alla glatt överraskade, vi träffade massor med engagerad Släktforskare som var intresserade av vårt projekt och som tyckte som vi att digitaliserade dagstidningar är en demokratifråga och att digitaliseringen skulle underlätta för såväl forskare, skola och allmänhet.
På vårt föredrag var det fullsatt och i sanningens namn ska sägas att alla föredrag var så gott som fullsatta, det var många som inte kom in på de föredrag som de ville gå på.
Ämnet var ” Släktforska i digitala historiska dagstidningar” och Torsten Johansson var föredragshållare, han möttes av ett stort engagemang och fick många bra frågor från er som var med.
Än en gång fick vi det bekräftat, det finns ett enormt intresse för digitaliserade historiska dagstidningar och vi är många som hoppas att Sverige är moget  för att vilja satsa medel för att göra Digidaily till en verklighet.
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.