En alltför lång paus…

Måste börja med att be om ursäkt för det långa uppehållet på Digidaily bloggen.
Verkligheten kommer ibland i fatt en i form av sjuka barn, influensa, ledigheter och alltför mycket att göra. För vi har i projekt Digidaily inte legat på latsidan, utan tvärtom!

Förutom att jobba praktiskt med preparering och skanning av tidningarna har vi bland annat arbetat om våra kravspecifikationer gällande metadata, jpeg2000, namngivning mm. Vi har arbetat med att gå från segmentering på sidnivå till att segmentering på artikelnivå. Vi har skrivit abstract och blivit antagna till inte mindre än tre internationella konferenser med digitalisering som huvudtema. Vi har haft ett halvtidsseminariuim med inbjudna digitaliseringsexperter från England och Holland. Vi har även börjat titta på ett användargränssnitt. Och sist men inte minst har vi enträget jobbat med fortsatt finansiering, för att kunna fortsätta tidningsdigitaliseringen efter projektets slut i mars 2013. Men mer om allt detta i kommande artiklar.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.